Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse se pregătesc să…

Trupele ruse se pregătesc să aterizeze în regiunea Odesa – Statul Major

Armata rusă continuă pregătirile pentru debarcarea în zonele Zatoka și Cernomorsk din regiunea Odesa. Acest lucru este raportat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei prezentate la 4 martie, ora 06:00.

„În Marea Neagră, gruparea navală a invadatorilor ruși a fost retrasă din bazele navale cu sarcina de a lovi forțele de suprafață ale grupării forțelor eterogene ale Marinei Ucrainene. În același timp, inamicul continuă să se pregătească pentru aterizarea și respectiv asalt în zonele Zatoka și Chornomorsk”, se arată în raport.

Soldații ruși au atras bombardiere Su-24M. În plus, bombe cu dispersie RBK-500 au fost aruncate în regiunea Odesa. Acoperirea a fost asigurată de avioanele de vânătoare Su-30SM.

Lângă Odesa, ca urmare a bombardamentelor lansate de soldații ruși, nava comercială Helt s-a scufundat. În general, de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, armata rusă a tras asupra a 5 nave civile.

A noua zi a războiului din Ucraina a început cu o alarmă declanșată în noaptea de joi spre vineri la centrală nucleară Zaporojie, cea mai mare de acest fel din Europa, după un bombardament al trupelor ruse. Joi trupele ruse au ajuns în centrul portului ucrainean Herson, prima realizare majoră a invaziei declanșate joia trecută, iar în capitala Kiev și în alte orașe mari, forțele de ocupație au continuat bombardamentele nimicitoare.

Duminică, 27 februarie, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.