Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse au bombardat zone…

Trupele ruse au bombardat zone rezidențiale în orașul Severodonețk: 10 clădiri au fost cuprinse de flăcări

Sursa foto: unian.net

Trupele ruse au bombardat mai multe zone rezidențiale din Severodonețk, oraș din regiunea Lugansk. În urma bombardamentelor rusești, 10 clădiri au fost cuprinse de flăcări.

Șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a declarat că numărul victimelor este în curs de stabilire.

„Armata rusă a efectuat bombardamente de artilerie în vechile cartiere ale orașului Severodonețk în această după-amiază, 6 aprilie. Salvatorii luptă cu flăcările. Numărul victimelor urmează să fie raportate”, a precizat Serghei Gaidai.

Potrivit șefului administrației militare regionale Lugansk, forțele ruse au bombardat miercuri o fabrică din orașul Lisichansk și o zonă rezidențială din Rubijne.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Pe 16 martie, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga. Curtea de la Haga a luat decizia cu 13 voturi pentru și 2 voturi împotrivă.

Ulterior, Kremlinul a declarat că nu se va conforma ordinului Curții Internaționale de Justiție de la Haga.