Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Televiziunea rusească - relatări sumare…

Televiziunea rusească – relatări sumare despre rebeliunea Wagner, urmate de documentare despre caviar și Silvio Berlusconi

Deși media din Rusia ignoră, în general, știrile incomode și adevărul, în timpul rebeliunii Wagner de sâmbătă, televiziunea rusă a transmis unele informații despre ce se întâmpla pe teritoriul țării, dar încercând, totuși, să minimalizeze situația reală și felul în care părea că haosul crește în Rusia lui Putin.

În condițiile în care rebeliunea Wagner a părut un eveniment mult prea mare să fie ignorat, televiziunile rusești au alternat între a da câteva informații despre situație și documentare, printre care unul despre caviar, relatează The Guardian, citat de Digi 24.

Televiziunea de stat de la Moscova a difuzat știrea legată de anunțul lui Prigojin că pornește spre Moscova, dar și acuzațiile acestuia că trupele Wagner erau blocate în spatele artileriei cu care trăgeau trupele Kremlinului. Imediat după, însă, prezentatoarea Ekaterina Andreeva a spus că susținerile lui Prigojin sunt niște falsuri.

Totuși, responsabilii de programe de la televiziunea rusească s-au gândit, după discursul lui Putin de dimineață, în care amenința și promitea pedepse dure pentru trădători (aceiași care au fost, apoi grațiați și invitați să se alăture armatei regulate), că au dat deja prea multe informații cu privire la rebeliune, așa că au trecut la un foarte lung documentar despre viața fostului premier italian, decedat recent, Silvio Berlusconi.

O altă televiziune din Rusia difuza, în același timp, un documentar despre producerea ilegală de caviar, mai notează sursa citată.