Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Telefonul s-a dovedit a fi…

Telefonul s-a dovedit a fi cea mai eficientă armă a președintelui Zelensky împotriva invaziei ruse – Analiză The Guardian

The Guardian transmite că telefonul s-a dovedit a fi cea mai eficientă armă a președintelui ucrainean Volodimir Zelensky împotriva invaziei ruse.

Publicația consideră că discursul său emoționant adresat politicienilor europeni prin intermediul comunicării de la distanță a decis problema impunerii de sancțiuni foarte dure împotriva Rusiei.

Zelensky a folosit telefonul și Twitter-ul pentru a influența efectiv liderii și economiștii occidentali.

The Guardian scrie că Zelensky a reușit să realizeze o gamă nemaivăzută de sancțiuni împotriva Rusiei datorită unei neobosite runde de apeluri către aliați.

Într-un șir de telefoane de la Kievul asediat, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a convins Occidentul să accepte un set de sancțiuni împotriva Rusiei care erau de neconceput în urmă cu o săptămână.

Simțind modul în care opinia publică europeană reacționează la curajul poporului său, Zelensky a vorbit în mod constant cu liderii occidentali, folosindu-și feedul de Twitter pentru a-și convinge, încuraja, certa și lauda aliații săi.

În acest proces, sancțiunile considerate de neconceput cu o săptămână în urmă au devenit o bază morală. Ritmul în care Occidentul a fost de acord cu noile sancțiuni i-a lăsat, de asemenea, pe avocați, oficiali și bancheri să zâcâie după aer, recunosc oficialii, în timp ce lucrează sub presiune severă pentru a transforma titlurile în realitate.

Luni, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina