Sute de milioane de dolari din băncile ruseşti blocate în Statele Unite

Statele Unite au blocate aproximativ 640 de milioane de dolari americani deţinute de două băci rusesti.

Potrivit revistei The Wall Street Journal este vorba de băcile „SPM Bank” şi instituţia bancară „Rossia” care au ajuns în lista companiilor ruse supuse sancţiunilor Washingtonului. Aceste companii aparţin persoanelor apropiate Preşedintelui Vladimir Putin.

În total ministerul Finanţelor american a blocat aproximativ 10% din activele băncii „Rossia”- 572 de milioane de dolari şi 2% a activelor „SPM Bank”-65 de milioane de dolari.

Amintim că miercuri, 4 martie, Preşedintele Barack Obama a prelungit sancţiunile impuse de ţara sa Moscovei până la data de 6 martie 2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *