Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major al Forțelor Armate…

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: 11 mii de soldați ruși au murit, iar 290 de tancuri rusești au fost distruse, de la începutul războiului în Ucraina

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat luni, 7 martie, pierderile armatei ruse de la începutul invaziei până în prezent.

Potrivit autorităților ucrainene, până în prezent 11 000 de soldați ruși au decedat în Ucraina.

De asemenea, printre pierderi se numără 290 de tancuri, 999 de vehicule de luptă blindate, 46 de avioane și 68 de elicoptere.

A început a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina