Siria a recunoscut independența Osetiei de Sud

Siria a recunoscut independenţa regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al așa numitului Minister al Afacerilor Externe al Osetiei de Sud.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Osetia de Sud, autorizat de guvernul său, are onoarea de a anunța că Republica Osetia de Sud și Republica Arabă Siriană și-au reafirmat angajamentul față de principiile fundamentale ale dreptului internațional, având ca scop crearea și cooperarea politică, economică și culturală între cele două țări în beneficiul popoarelor lor, în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena. În acest sens, cele două țări au anunțat recunoașterea independenței fiecărei țări și au optat pentru stabilirea relațiilor diplomatice”, găsim în comunicatul de presă emis de Minister.

Osetia de Sud este o republică autonomă din Georgia care și-a proclamat independența în 1990. Până în prezent, independența Osetiei de Sud a fost recunoscută de către Rusia, Nicaragua, Venezuela, Nauru, Vanuatu.

Mai multe detalii despre locuitorii statelor nerecunoscute, inclusiv și despre Osetia de Sud, aflați în proiectul jurnalistic „Statele nerecunoscute”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *