Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Siegfried Mureșan pleacă din partidul…

Siegfried Mureșan pleacă din partidul lui Băsescu, dar rămâne în Parlamentul European

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat astăzi, 7 mai, că va adera la Partidul Național Liberal (PNL). Deși cu trei zile în urmă, Partidul Mișcarea Populară (PMP) din România, pe listele căruia Mureșan a ajuns deputat în Parlamentul European, a anticipat plecarea acestuia, somându-l să-și dea demisia din Parlamentul European, eurodeputatul anunță că își va continua activitatea în Parlament. Plecarea acestuia va lăsa partidul fondat de fostul președinte român, Traian Băsescu, fără reprezentare în forul legislativ european. 

Motivul aderării la PNL, invocat de Mureșan, este că PNL reprezintă „principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) și principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România” și „pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic”.

Totodată, Mureșan anunță că își va continua activitatea în Parlamentul European „cu aceeași convingere și determinare să obțin un sprijin cât mai mare pentru cetățenii români și europeni” și „va lupta, la fel ca până acum, pentru respectarea și apărarea statului de drept, a independenței justiției, instituțiilor și pentru o economie puternică”.

La 4 mai, curent,  Partidul Mișcarea Populară (PMP) din România, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu, a publicat un comunicat de presă prin care solicită demisia lui Siegried Mureșan din Parlamentul European. Solicitarea a venit după ce formațiunea a fost informată că Mureșan și-ar fi încheiat negocierile și ar fi optat pentru aderarea la Partidul Național Liberal.

„Suntem informați că tânărul europarlamentar Siegfried Mureșan și-a încheiat negocierile și a optat pentru Partidul Național Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.  Având în vedere principiile morale înalte afișate până acum în spațiul public și în relațiile din interiorul PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan, îi cerem ferm să demisioneze și din Parlamentul European, pentru ca partidul să își poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014. Facem această solicitare pentru ca PMP să își poată menține reprezentarea în Parlamentul European. Avem speranța că Siegfried Muresan nu se va compromite, continuâd să ocupe un loc care a fost câștigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-și eticheta de traseist”, anunță Departamentul de comunicare al PMP, într-un comunicat de presă. 

Mureșan a avut în ultimii ani discursuri tranșante împotriva politicilor guvernării de la Chișinău, fiind și vocea care a susținut fără echivoc integrarea europeană a R. Moldova.

 

Foto: facebook.com/siegfried.muresan