Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serghei Lavrov îl acuză pe…

Serghei Lavrov îl acuză pe Volodimir Zelensky că încearcă să provoace un conflict între NATO și Rusia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în acuză pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, că încearcă să provoace un conflict între NATO și Rusia.

„Zelensky încearcă să provoace un conflict între NATO și Rusia. Declarațiile constante amărâte ale domnului Zelensky nu adaugă optimism (…). A fost puțin nepoliticos cu curatorii săi, i-a acuzat de inacțiune (nedorința alianței de a stabili o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei. A fost supărat că NATO nu l-a susținut, așa cum sperase, ceea ce înseamnă că încă mai speră la o soluționare a conflictului prin implicarea NATO în toată această poveste și nu prin negocieri”, a declarat Serghei Lavrov, conform ria.ru.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a avut vineri seara, 4 martie, un discurs critic la adresa NATO, după ce Alianța Nord-Atlantică a refuzat să instituie o zonă de excludere aeriană în Ucraina.

„Refuzând să înființeze o zonă de excludere aeriană, astăzi liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainene. Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră, a slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre”, a declarat președintele ucrainean. 

Pe 3 martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei nu este o opțiune luată în considerare de alianță. Detalii aici

LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina. Evacuarea populației civile a fost amânată. Proteste în Herson: „Ruși, plecați acasă”