Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sediul misiunii OSCE din orașul…

Sediul misiunii OSCE din orașul Mariupol a fost bombardat. Misiunea părăsește Ucraina – presa ucraineană

Biroul misiunii OSCE din Mariupol a fost atacat. Ultimul grup de observatori va fi evacuat. Acest lucru a fost raportat în serviciul de presă al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), scrie presa ucraineană.

Misiunea a primit rapoarte că sediul OSCE din Mariupol a fost avariat de bombardamente. Procesul de evacuare temporară a tuturor membrilor misiunii internaționale este aproape finalizat. Ultimul grup rămas – observatorul șef și echipa de conducere senior – va părăsi acum Ucraina.

Evacuarea membrilor locali ai Misiunii care se aflau anterior în Kramatorsk și Severodonețk continuă, în timp ce deplasarea celor staționați anterior la Mariupol este amânată din motive de securitate.

Se precizează că un alt convoi de membri locali ai misiunii a început să se deplaseze de la Kiev.

A început a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina