Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia: Oamenii au ieșit la…

Rusia: Oamenii au ieșit la protest în pofida interdicțiilor

La 31 august, cu o săptămână înainte de alegerile pentru Duma orașului Moscova, sute de persoane au ieșit din nou la protest în pofida interdicției din partea autorităților. Cu toate că mai mulți protestatari au fost arestați la manifestațiile anterioare, oamenii au organizat ieri un marș până în Piața Pușkin cerând alegeri electorale corecte şi libere.

Cu toate că potrivit Ministerului Afacerilor Interne a Federației Ruse, 750 de persoane au ieșit la protest, media locală a scris că au fost peste o mie și jumătate de oameni. Potrivit mediei locale, spre deosebire de acțiunile necoordonate din trecut la care au fost arestate peste 300 de persoane, la mitingul de ieri nu a fost rețin nici un protestatar. Poliția s-a asigurat doar ca manifestanții să nu iasă de pe carosabil.

Mass-media din Rusia a mai scris că în paralel cu protestul a fost organizat un concert la care a evoluat Olga Buzova și Tim Belorussky.

Protestele din Rusia au început în luna iulie, după ce 57 de candidați ai opoziției au fost excluși de pe listele de vot pentru alegerile parlamentare, pe motiv că ar fi existat nereguli în strângerea semnăturilor de susţinere. Candidaţii respinşi au declarat că decizia autorităţilor a fost fabricată.

Citiți și: Rusia: proteste pentru alegeri libere în mai multe orașe

Alegerile pentru Duma orașului Moscova vor avea loc la 8 septembrie, iar comsiile electorale au înregistrat 233 candidați.

Citiți și: Foto/ Bilanțul protestelor din Rusia: 352 de persoane arestate

Foto: tvrain.ru