Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Studenții de la UMF…

România: Studenții de la UMF Iași nu intră în examene dacă nu au vaccin sau test COVID negativ

Foto: Digi 24

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iaşi, România, nu pot participa la examene dacă nu prezintă adeverința de vaccinare sau un test COVID negativ. Decizia a fost luată în consiliul de administrație al UMF și îi include și pe profesori și supraveghetori, scrie Digi 24.

Potrivit sursei citate, studenții vor avea acces în sala de examen doar dacă vor dovedi că s-au vaccinat împotriva coronavirusului sau dacă au efectuat un test COVID, al cărui rezultat este negativ. 

„Pentru a participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai – 19 iunie, studenţii vor prezenta înainte de fiecare examen unul din următoarele documente: certificat de vaccinare anti COVID, inclusiv în primă doză; test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adeverinţă din care să rezulte că se află între a 16-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2″, se arată în Decizia 516 din 12 mai, adoptată de Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi şi semnată de rectorul Viorel Scripcariu, transmite UMF.

Decizia implică de asemenea cadrele didactice, supraveghetorii și personalul auxiliar. Aceștia se vor asigura că studenții care participă la examene au unul dintre documentele specificate, adeverința de vaccinare sau testul COVID.