Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Redactorul-șef al Novaya Gazeta, Serghei…

Redactorul-șef al Novaya Gazeta, Serghei Sokolov, reținut la Moscova: este acuzat de „discreditarea armatei ruse”

Sursa: tsargrad.tv

Redactorul-șef al Novaya Gazeta, Serghei Sokolov, a fost reținut în dimineața zilei de joi, 29 februarie, la Moscova, anunță instituția de presă independentă acum stabilită la Riga.

Nu se știe în ce secție este reținut Sokolov. Un proces-verbal administrativ a fost întocmit împotriva sa pentru „discreditarea armatei ruse”, fiind pasibil de o amendă de până la 50 000 de ruble (n.r. circa 9 800 de lei).

Cazul se referă la una dintre publicațiile Novaya Gazeta și va fi audiat la tribunalul Perovski, ora audierii fiind încă necunoscută.

Serghei Sokolov a devenit redactor-șef al Novaya Gazeta în noiembrie 2023. În favoarea candidaturii sale au votat 79 din cei 84 de membri ai redacției, cu cinci abțineri.

În septembrie 2023, Sokolov a fost numit redactor-șef interimar al Novaya Gazeta. Decizia a fost luată după ce laureatul premiului Nobel Dmitri Muratov a anunțat că se va retrage din funcția de redactor-șef al ziarului pe durata procedurilor judiciare, în cadrul cărora va contesta includerea sa în registrul „agenților străini”.

Anterior, Sokolov a fost redactor-șef adjunct și redactor-șef al ziarului.

În 2021, el a fost coautor al unui film documentar despre asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia.