Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin ar putea decide să…

Putin ar putea decide să continuie invazia în Ucraina – serviciile de informații americane

Serviciile de informații americane consideră că președintele rus Vladimir Putin ar putea decide să escaladeze în continuare Ucraina, în ciuda eșecurilor militare și a dificultăților economice cauzate de sancțiunile internaționale. Acest lucru a fost declarat de liderii comunității de informații din SUA la audierile anuale ale Comisiei de informații a Camerei Reprezentanților, relatează UNIAN.

„Analiștii noștri cred că este puțin probabil ca Putin să fie descurajat de astfel de eșecuri și că ar putea escalada prin dublarea eforturilor sale de dezarmare a Ucrainei”, a declarat Avril Haynes, directoarea Serviciului de Informații Naționale.

Cu tensiuni atât de mari, există întotdeauna potențialul de „escaladare neintenționată”, a spus Haynes. Ea a afirmat că analiștii din comunitatea de informații nu au observat nicio schimbare în politica nucleară a Rusiei, în afară de cele identificate în timpul crizelor internaționale anterioare.

În același timp, directorul CIA, William Burns, a opinat că Putin este acum „furios și supărat”.

„Probabil va dubla efortul și va încerca să zdrobească armata ucraineană, indiferent de victimele civile”, a spus Burns.

El a adăugat că Statele Unite fac schimb activ de informații cu privire la situația din Ucraina.

În același timp, Burns a declarat că el și analiștii CIA nu văd cum Putin și-ar putea atinge obiectivul – să captureze Kievul și să înlocuiască guvernul lui Volodimir Zelensky cu o conducere marionetă pro-Moscova.

Potrivit șefului Direcției de Informații a Ministerului Apărării, generalul Scott Berrier, conform estimărilor preliminare, până în prezent, numărul soldaților ruși uciși în Ucraina ar putea fi de la 2 000 la 4 000. Anterior, secretarul adjunct al SUA, Victoria Nuland, a anunțat că peste 6 mii de ruși au murit de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, la 7 martie inclusiv, bilanțul total al morților în rândul soldaților ruși a ajuns la 12 mii.