Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primarul Kievului: „Suntem încercuiți”, dar…

Primarul Kievului: „Suntem încercuiți”, dar plini de forță

Foto: AP

Kievul este încercuit, a spus primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, într-un interviu acordat duminică The Associated Press. Tot el spune că o evacuare a civililor nu va fi posibilă „pentru că toate căile sunt blocate”.
 
„Suntem în pragul unei catastrofe umanitare. În acest moment, avem curent electric, acum avem apă și încălzire în case. Dar infrastructura este distrusă pentru livrările de alimente și medicamente”, a declarat Klitciko.

După o noapte istovitoare de atacuri rusești la periferia orașului, primarul Kievului a tăcut câteva secunde când a fost întrebat dacă există planuri de evacuare a civililor dacă trupele ruse reușesc să cucerească Kievul.

„Nu putem face asta, pentru că toate căile sunt blocate”, a spus el în cele din urmă. „În acest moment suntem încercuiți.”

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: sprijiniți Ucraina! Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară”, a mai spus el.

Primarul a confirmat pentru AP că nouă civili din Kiev au fost uciși până acum, inclusiv un copil.