Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a…

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a primit Medalia pentru Libertate Ronald Reagan

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a primit Medalia pentru Libertate Ronald Reagan. Medalia a fost înmânată ambasadorului Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, de șeful Fundației Prezidențiale Ronald Reagan, Frederick Ryan, potrivit serviciului de presă al președintelui Ucrainei.

Frederick Ryan a subliniat că acest înalt premiu onorează conducerea Președintelui Ucrainei și statornicia a milioane de ucraineni care își apără dreptul de a-și alege propriul viitor și inspiră întreaga lume civilizată să lupte pentru valorile libertății și democrației cărora le-au fost respectate, se arată în comunicatul sericului de presă al președintelui de la Kiev.

Sursa foto: president.gov.ua

Luni, 7 martie, a fost a douăsprezecea zi a invaziei ruse în Ucraina, după ce, la 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” în țara vecină. Timp de 12 zile, mai multe orașe din Ucraina au fost distruse de bombardamente, iar numărul victimelor este în continuă creștere.

La a douăsprezecea zi a invaziei, Moscova și Kiev au petrecut a treia rundă de negocieri pentru soluționarea conflictului din Ucraina. Potrivit declarațiilor făcute de cele două părți, la negocieri s-a ajuns la o înțelegere privind crearea coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor. Cât despre soluționarea politico-militară, reprezentații delegațiilor au anunțat că, deocamdată, nu există progrese.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina