Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Polonia trimite 500 de polițiști…

Polonia trimite 500 de polițiști de frontieră la granița cu Belarus

Sursa foto: Profimedia Images

Autoritățile din Polonia vor trimite 500 de polițiști de frontieră la granița cu Belarus, a declarat duminică, 2 iulie, ministrul de interne, Mariusz Kaminski, informează Reuters.

Între timp, Poliția de frontieră poloneză susține că 187 de persoane au încercat sâmbătă să treacă ilegal în Polonia din Belarus.

„Din cauza situației tensionate de la granița cu Belarus, am decis să ne întărim forțele cu 500 de polițiști polonezi din unitățile de prevenire și antiterorism. Ei se vor alătura celor 5.000 de polițiști de frontieră și 2.000 de soldați care păzesc securitatea acestei frontiere”, a spus ministrul.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcţionează de-a lungul graniţei Poloniei cu Belarus, un aliat al Rusiei, acuzat că a lăsat să pătrundă migranţi care doresc să ajungă în UE, acuzaţie respinsă de Minsk, notează Agerpres.

În pofida acestor măsuri de protecţie şi a practicii obişnuite de respingere a migranţilor ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic de poliţiştii de frontieră şi de ONG-urile care operează acolo.