Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nepotul prezentatorului rus Kiselev care…

Nepotul prezentatorului rus Kiselev care a luptat în Donbass a fost condamnat la închisoare în Germania

Material de pe Novaya Gazeta

Tribunalul regional Suprem din München l-a condamnat pe Serghei Kiselev, nepotul cunoscutului prezentator rus Dmitri Kiselev, la doi ani și trei luni de închisoare pentru organizarea ostilităților din estul Ucrainei, transmite RTVi.

Ancheta a început la sfârșitul anului 2017 după ce Dmitri Kiseleov, unchiul lui Serghei, a oferit un interviu pentru „Radio Svoboda”, în care a declarat că nepotul său a luptat în Donbas. Într-un alt interviu din 2019 oferit blogger-ului Iurii Dudi , el a menționat că Serghei Kiselev „a primit chiar și o medalie” în acest sens.

Fotografie de pe pagina personală a lui Serghei Kiselev în rețelele de socializare

În cadrul ședinței de judecată, după cum a remarcat RTVi, a fost menționat și interviul acordat de însuși Serghei Kiselev pentru ANNA-News în 2014, în cadrul căruia acesta a recunoscut că a participat în luptele de lângă Donetsk.

Curtea a constatat vinovăția lui Serghei Kiselev în baza articolelor privind pregătirea unei crime grave care amenință securitatea statului și încălcarea legii privind deținerea armelor. Kiselev și avocatul său, Joachim Schwarzenau, au recunoscut faptul că Kiselev a participat la conflictul din estul Ucrainei, dar susțin că cel din urmă nu a ucis pe nimeni.

După cum a remarcat canalul TV Ostwest, Serghei Kiselev se află în Germania încă din 1996. Anterior acesta a slujit timp de doi ani în Catedrala Kazan pe Piața Roșie din Moscova.