Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   NATO se așteaptă la o…

NATO se așteaptă la o escaladare suplimentară a războiului în Ucraina în următoarele săptămâni

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a indicat că Alianța Nord-Atlantică se așteaptă la o nouă escaladare a războiului din Ucraina în săptămânile următoare, informează Deutsche Welle.

În același timp, Stoltenberg s-a exprimat în favoarea furnizării în continuare de arme către Ucraina. „Pe termen lung, Ucraina nu se poate apăra doar cu arme din epoca sovietică, ci trebuie să treacă la arme occidentale moderne”, a spus el.

De asemenea, oficialul a avertizat Federația Rusă împotriva utilizării armelor nucleare în Ucraina. „Mesajul nostru este fără echivoc: utilizarea armelor nucleare va duce la faptul că vor fi doar învinși, din toate părțile”, a spus Stoltenberg într-un interviu pentru ziarul Welt am Sonntag. El a subliniat că „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată, inclusiv în Rusia”.

Șeful NATO a mai remarcat că organizația nu deține date care să indice că arsenalul nuclear rusesc a fost adus la un nivel mai ridicat de pregătire după începerea invaziei ruse a Ucrainei, în ciuda amenințărilor președintelui rus Vladimir Putin .