Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul chinez de Externe: „Putin…

Ministerul chinez de Externe: „Putin s-a declarat pregătit să negocieze cu Ucraina”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o conversație telefonică cu președintele chinez Xi Jinping, că Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina la nivel înalt, scrie Novaya Gazeta.

„Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina la un nivel înalt”, a declarat Putin.

Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova este pregătită să negocieze cu Ucraina, dacă militarii ucraineni depun armele.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a menționat că Rusia este gata să trimită o delegaţie la Minsk pentru discuţii cu Ucraina.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenkiy i-a cerut vineri, 25 februarie, președintelui Federației Ruse Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor.

Într-o nouă adresare video, președintele ucrainean a declarat că Europa încă mai poate opri agresiunea Rusiei dacă acționează rapid. Zelensky a făcut apel la cetățenii europeni să protesteze pentru a-și forța guvernele să acționeze mai decisiv. Detalii aici

Atacul din Ucraina continuă a doua zi cu explozii puternice în Kiev. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor. Prima zi de război s-a încheiat cu decesul a 137 de soldați ucraineni și reținerea mai multor cetățeni ruși care au organizat proteste anti-război în Federația Rusă. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut liderilor europeni să ajute urgent ţara sa care este acum atacată de Rusia. Preşedintele american Joe Biden a acuzat că armata rusă a declanşat un asalt neprovocat asupra Ucrainei și a promis noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina.