Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie anunță noi sancțiuni…

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. 29 de guvernatori regionali, pe lista de sancțiuni

Imagine-simbol

Marea Britanie a declarat marți, 26 iulie, că a sancționat mai mulți oficiali ruși din Lugansk și Donețk, precum și 29 de guvernatori regionali din Rusia, ca răspuns la războiul provocat de Rusia în Ucraina, scrie Reuters.

Printre cele 42 de desemnări adăugate la sancțiunile britanice împotriva Rusiei se numără ministrul adjunct al Justiției din Rusia, precum și doi apropiați ai miliardarului rus Alisher Usmanov, care a fost la rândul său sancționat de Marea Britanie în martie.

„Vom continua să impunem sancțiuni dure celor care încearcă să legitimeze invazia ilegală a lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat într-un comunicat ministra de Externe, Liz Truss.

Vitaly Khotsenko și Vladislav Kuznetsov, premierul și prim-vicepreședintele așa-numitelor Republici Populare Donețk și Lugansk, fac acum obiectul unor interdicții de călătorie, a precizat Ministerul britanic de Externe.

„Khotsenko și Kuznetsov au fost trimiși să implementeze politicile Rusiei în întreaga regiune invadată, susținând planurile lui Putin de a anexa ilegal teritorii ale Ucrainei și de a folosi referendumuri false pentru a-și legitima în mod fals ocupația”, a declarat acesta.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Marea Britanie spune că a sancționat până acum peste 1.100 de persoane și peste 100 de entități din Rusia, vizând inclusiv oameni de afaceri și companii de profil înalt.