Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mai multe victime ale atacului…

Mai multe victime ale atacului terorist de la Crocus City Hall cer inițierea unui dosar penal împotriva proprietarului centrului comercial

Sursa foto: ZdG

Avocatul Igor Trunov, care reprezintă interesele a 11 victime ale atacului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, a depus o cerere la Comitetul de Investigații al Federației Ruse, cerând inițierea unui dosar penal împotriva proprietarului centrului comercial pentru „prestarea unor servicii nesigure”, transmite Meduza.

Potrivit apărătorului, cererea a fost depusă în numele a 11 victime, printre care Ivan Pomorin, cel care urma să filmeze concertul trupei rock „Picnic” în „Crocus” în ziua atacului, precum și rudele celor uciși în atacul terorist.

În declarația adresată șefului Comitetului rus de Investigații, Alexander Bastrykin, se spune că este posibil ca proprietarii centrului comercial să nu se fi ocupat în mod corespunzător de sistemele antiincendiu. În document se menționează că cortina de scenă de la Crocus a luat foc „în câteva secunde”, ceea ce, potrivit apărării, poate indica o încălcare a standardelor de protecție împotriva incendiilor: cortina ar trebui să fie confecționată din pânză rezistentă la foc, acoperită cu o compoziție specială.

„În câteva secunde de la declanșarea incendiului, scaunele din sală au luat foc și au continuat să ardă, în timp ce acestea ar trebui să fie fabricate din materiale rezistente”, se mai spune în document.

Avocatul a adăugat că, potrivit martorilor, majoritatea ușilor erau închise în momentul atacului și al evacuării.

Potrivit ultimelor date, 144 de persoane au fost ucise în atacul terorist de la Crocus City Hall, iar peste 550 de persoane au fost rănite.