Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ România. Viorica Dăncilă îşi…

VIDEO România. Viorica Dăncilă îşi organizează propria dezbatere electorală. Principalele declaraţii

Viorica Dăncilă îşi organizează propria dezbatere electorală, marţi,19 noiembrie, începând cu ora 18:00 la Parlamentul României. La acest eveniment, Viorica Dăncilă şi PSD i-a „invitat pe reprezentanţii mass-media la un dialog deschis”. O oră mai târziu, la ora 19:00 va avea loc dezbaterea lui Klaus Iohannis cu jurnalişti, politologi şi alţi formatori de opinie, anunţată încă de săptămâna trecută, transmite Digi24.

„Dacă am avut până acum un preşedinte care i-a împărţit pe români, iată că astăzi avem un preşedinte care crede că o parte din presă merită să participe la o dezbatere, iar altă parte nu merită. Indiferent dacă presa te apreciază sau îţi este ostilă, eu cred că trebuie să ai o abordare corectă faţă de presă. Am tot sperat că vom avea o confruntare, o confruntare care să arate responsabilitatea noastră, care să arate respectul pentru români. Se pare că Iohannis refuză această o confruntare, că vrea o dezbatere doar cu cei pe care îi agreează, în faţa celor pe care îi acceptă, sfidând astfel românii care l-au votat dar şi pe cei care nu l-au votat pentru că preşedintele trebuie să fie preşedintele tuturor românilor. Văd teama de un dialog autentic, văd teama de întrebări, văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus Iohannis , a declarat Dăncilă.

Dezbaterea are loc înainte de turul doi la alegeri prezidențiale 2019, care vor avea loc duminică, 24 noiembrie.

La fel ca în primul tur, românii din diaspora vor vota pe durata a trei zile, începând de vineri, 22 noiembrie și până duminică, 24 noiembrie.

Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută miercurea trecută la sediul PNL, că va organiza o dezbatere cu politologi şi formatori de opinie. Iohannis a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”. Viorica Dăncilă a declarat duminică, întrebată dacă va merge marți peste Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU, că încă nu știe ce va face, dând de înțeles că ia, totuși, în calcul o apariție intempestivă la evenimentul președintelui. 

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce în primul tur au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.