Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalist olandez de investigații, specializat…

Jurnalist olandez de investigații, specializat în probleme de criminalistică, rănit grav după un atac armat în Amsterdam

Un proeminent jurnalist olandez a fost grav rănit după ce a fost împușcat pe o stradă din Amsterdam, transmite presa internațională.

Agenții de Poliție, citați de BBC, spun că Peter R de Vries, specializat în probleme de criminalistică şi care anterior fusese ţinta unor ameninţări cu moartea, a fost dus la spital într-o stare gravă după ce a fost împușcat marți seara în centrul orașului Amsterdam, la câteva minute după ce a apărut într-o emisiune televizată.

Tot jurnaliștii de la BBC scriu, citând presa locală, că cinci focuri au fost trase de la distanță spre jurnalist, Vries fiind rănit la cap.

Poliția spune că a arestat trei persoane după atacul armat asupra jurnalistului. Doi suspecți au fost arestați într-o mașină pe autostrada A4 la Leidschendam, iar al treilea – la Amsterdam, având cu el pistolul din care se crede că au fost efectuate focurile de armă.

Vries a primit anterior protecția Poliției după ce a primit amenințări pentru implicarea sa în calitate de jurnalist de investigație în dosare penale și instanțe de judecată.

Peter R.de Vries are 64 de ani. Este jurnalist şi prezentator de televiziune, o personalitate cunoscută în Ţările de Jos pentru rolul său în mai multe anchete asupra infracţiunilor de criminalitate. El a apărut în mod regulat în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie. Peter R.de Vries a primit mai multe ameninţări cu moartea de-a lungul carierei sale.

Sursa: GETTY IMAGES