Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Italia mărește „lista roșie”. Cetățeni…

Italia mărește „lista roșie”. Cetățeni din 6 țări europene nu mai sunt primiți în peninsulă. Presa italiană: Ar putea urma România

Italia închide ușa pentru Serbia, Muntenegru și Kosovo, de teama contaminării. Ministrul Sănătății de la Roma a trecut cele trei țări balcanice pe lista roșie, așa că nu locuitorii lor nu mai pot ajunge în peninsulă, pe nicio cale. Nici măcar să tranziteze Italia nu mai pot, pentru moment, relatează Digi24.

Totul, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Recent, pe lista roșie a italienilor a fost plasata și R. Moldova, dar și alte țări din proximitatea – Bosnia Herțegovina și Macedonia de Nord.

Presa din Italia scrie de câteva zile că aceeași interdicție ar putea fi aplicată și românilor, dacă se agravează situația epidemiologică de la noi. Autoritățile italiene le-ar putea interzice românilor să intre pe teritoriul său, din cauza infectărilor cu coronavirus din țara noastră.

Sârbii, cu 350 de cazuri noi, interziși în Bulgaria

Sârbii nu mai pot trece de astăzi nici granița cu Bulgaria, din cauza înmulțirii alarmante a cazurilor în țara lor. Au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cât mai repede.

Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista ţărilor terţe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Însă între timp, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sârbilor.

Serbia a raportat ieri 350 de cazuri noi. Cu mii de bolnavi internați, 170 intubați și sute de cazuri în rândul cadrelor medicale, sistemul sanitar al țării vecine este la limită. Până acum 430 de oameni au murit din cauza infecției.

Reprezentanții ambasadei R. Moldova în Italia au emis miercuri, 15 iulie, o notă informativă prin care anunță oficial că Italia își va menține granițele închise pentru cetățenii R. Moldova până, cel puțin, la 31 iulie curent.

Sursa: Digi24