Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Italia își închide spațiul aerian…

Italia își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești

Italia își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești din cauza războiului din Ucraina serviciul de presă al guvernului italian, transmite Insider Ucraina.

Harta țărilor care au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești:

Foto: meduza.io

Irlanda și Austria intenționează să închidă spațiul aerian pentru aeronavele rusești în urma altor țări europene. Ministrul irlandez de externe Simon Coveney a cerut celorlalți membri ai UE să ia măsuri similare. Politicianul a anunțat sprijinul Irlandei pentru pachetul de sancțiuni UE impuse Rusiei. Detalii aici

Anterior, alte 11 țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. Printre acestea se numără Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România.

O interdicție la nivelul Uniunii Europene pentru zborurile rusești ar putea face parte dintr-un nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, care va fi discutat duminică de miniștrii de externe ai blocului comunitar. Detalii aici

A patra zi de război în Ucraina a început cu alte sancțiuni impuse Rusiei. Mai multe bănci rusești au fost excluse din platforma SWIFT. Experții prognozează că această decizie va duce la deprecierea rublei rusești. Rezervele valutare ale Rusiei au fost și ele blocate prin înghețarea activelor Băncii Centrale. Ucraina însă a rezistat și noaptea trecută, în ciuda bombardamentelor rusești din cele mai mari orașe.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A patra zi de război în Ucraina