Irlandezii în goană după provizii, înaintea furtunii de zăpadă Emma

Irlandezii se aprovizionează şi îşi fac rezerve importante de pâine, pregătindu-se pentru furtuna Emma, care va aduce, conform prognozelor, cele mai importante căderi de zăpadă înregistrate în această ţară din 1982, relatează Agerpres, citând AFP.

Codul roşul de zăpadă şi polei a fost anunţat pentru ziua de joi pe tot teritoriul Irlandei, iar autorităţile fac apel la populaţie să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar. Unii dintre locuitori au decis să urmeze aceste recomandări cu rigoare şi şi-au făcut rezerve de hrană, iar fotografiile cu rafturile goale la zona de panificaţie din supermarketuri s-au răspândit pe reţelele sociale.

Zăpada din 1982, Irlanda/ Imagine: Arhivele RTE

„Constatăm o creştere a celor care îşi fac rezerve înainte de sosirea furtunii’”, a confirmat lanţul de magazine Lidl pentru AFP, precizând că a crescut comenzile pentru a-şi reumple rafturile.

Compania de retail Tesco a precizat marţi că a crescut comenzile pentru produse de panificaţie către furnizori cu 20% faţă de nivelul obişnuit, potrivit publicaţiei Irish Independent.

Pe Twitter, numeroşi internauţi se amuză de situaţie postând fotografii cu rafturile goale din zona de panificaţie.

„Se pare că locuitorii din Ferrybank şi Slieverue iau lucrurile în serios”, glumeşte un irlandez prezentând raioanele unui magazin unde laptele şi legumele fuseseră epuizate.

Hashtagurile #snowmaggedon („apocalipsa zăpezii”) şi #breadwatch („monitorizarea pâinii”) s-au răspândit pe reţelele de socializare, iar unele voci ironizează pregătirea exagerată pentru două zile de ninsoare.

Alţii profită pentru a împărtăşi reţete de pâine de casă, utile în caz de penurie, sau pentru a remarca faptul că toate varietăţile de pâine s-au vândut.

Foto antet: www.thesun.ie

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *