Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Întotdeauna câștigă cel care este…

„Întotdeauna câștigă cel care este gata să meargă până la capăt”. Prima fotografie a fostului șef al Roscosmos Dmitri Rogozin, după ce a fost rănit în Donețkul ocupat de Rusia

Fostul șef al agenției spațiale ruse „Roscosmos”, Dmitri Rogozin, a postat pe rețelele de socializare prima sa fotografie, după ce săptămâna trecută a fost rănit în urma bombardamentelor ucrainene asupra orașului Doneţk. În postarea sa, Rogozin scrie că „întotdeauna câștigă cel care este gata să meargă până la capăt”.

Fotografia ar fi fost făcută în salonul de spital, unde este internat Rogozin, care este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin și care în februarie a susținut invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Sursa foto: VK/Дмитрий Рогозин

În seara zilei de 21 decembrie, fostul șef al Roscosmos Dmitri Rogozin şi un oficial pro-rus din regiunea ocupată de Moscova au fost răniți în urma bombardamentelor asupra orașului Doneţk. Presa rusă de opoziție scrie că Rogozin își sărbătorea ziua de naștere la restaurantul Shesh-Besh din Donețk, când a fost efectuat atacul. Două persoane au murit.

De cealaltă parte, Rogozin a scris atunci pe rețelele de socializare că în acel local ar fi fost „o întâlnire de lucru, într-un cerc restrâns și într-o atmosferă calmă”.

Am locuit în acest hotel în ultimele luni, iar timp de 8 ani inamicul nu a bombardat niciodată acest loc. Cineva a scurs informații, iar în jurul orei 19:45 au avut loc mai multe lovituri de mare precizie, inclusiv în locul în care ne aflam direct. M-au lovit cu un calibru de 120 sau 155 mm. (…) Am o rană, un fragment de metal de 3×4 mm a intrat deasupra omoplatului drept. Urmează o operație. Alte câteva persoane apropiate mie au fost rănite”, a scris atunci fostul șef al Roscosmos pe Telegram.

Meduza scrie că Rogozin a fost ulterior transportat la un spital din Moscova, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea schijelor.

Orașul Doneţk, controlat de trupele ruse, se află în estul Ucrainei, în Donbas, epicentrul luptelor dintre Rusia şi Ucraina.