Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul șef al Roscosmos Dmitri…

Fostul șef al Roscosmos Dmitri Rogozin a fost rănit în urma bombardamentelor din Donețk – presa rusă

Sursa foto: Telegram/Rogozin

Fostul șef al Roscosmos Dmitri Rogozin şi un oficial pro-rus din regiunea ocupată de Moscova au fost răniți miercuri seara, 21 decembrie, în urma bombardamentelor asupra orașului Doneţk, estul Ucrainei, a declarat joi pentru agenția rusă de presă TASS un consilier al lui Rogozin.

„La periferia orașului Donețk, a fost bombardat un hotel în care a fost cazat, în ultimele luni, un grup de consilieri militari condus de Dmitri Rogozin. Dmitri Olegovici a fost rănit în spate. Acesta a fost spitalizat. (…) Evident, a fost o lovitură țintită”, a declarat consilierul lui Rogozin.

Rogozin, la rândul său, a declarat că „a fost o întâlnire de lucru, într-un cerc restrâns și într-o atmosferă calmă, după ce ne-am întors de la una dintre unitățile noastre de voluntariat. Am locuit în acest hotel în ultimele luni, iar timp de 8 ani inamicul nu a bombardat niciodată acest loc. Cineva a scurs informații, iar în jurul orei 19:45 au avut loc mai multe lovituri de mare precizie, inclusiv în locul în care ne aflam direct. M-au lovit cu un calibru de 120 sau 155 mm. (…) Am o rană, un fragment de metal de 3×4 mm a intrat deasupra omoplatului drept. Urmează o operație. Alte câteva persoane apropiate mie au fost rănite”, a scris fostul șef al Roscosmos pe Telegram.

Potrivit RIA Novosti, medicii lui Rogozin cred că fragmentul de mină înfipt în coloana vertebrală a lui Rogozin nu poate fi îndepărtat, iar acesta consideră că starea sa este satisfăcătoare, a mai declarat asistentul fostului șef al Roscosmos.

Împreună cu Rogozin a fost rănit și Vitali Hoţenko, șeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk.

Orașul Doneţk, controlat de trupele ruse, se află în estul Ucrainei, în Donbas, epicentrul luptelor dintre Rusia şi Ucraina. Agențiile ruse de presă susțin că armata ucraineană ar fi bombardat miercuri seara cartierul Leninski din Doneţk. Două persoane au fost ucise, iar alte câteva au fost rănite.