Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Împușcături în Donbas. Un militar…

Împușcături în Donbas. Un militar ucrainean a fost omorât

La 8 aprilie, în Donbas, grupuri armate ilegale au deschis focul de 15 ori asupra pozițiilor ucrainene și a infrastructurii civile. Un soldat ucrainean a fost ucis, potrivit unor rapoarte oficiale, relatează novosti.dn.ua

Centrul de presă al cartierului general al operațiunii forțelor comune anunță că, din 15 atacuri, două se aflau pe infrastructura civilă din zona Vodyanoye de pe Marea Azov. 

Armata ucraineană precizează că focuri de la instalațiile de artilerie de calibru 122, mortare de calibru 82, mitraliere grele și arme de calibru mic au fost înregistrate în zona Pesok și Vodyanoye, Shirokino și Nevelsk, precum și în Luhansk.

Cartierul general a subliniat că armata ucraineană a răspuns la focul bombardamentelor. Astăzi, 9 aprilie, ziua a început fără bombardament.

În perioada 27 iulie 2020 – 8 aprilie 2021, Misiunea specială de monitorizare a OSCE a înregistrat cel puțin 16.827 încălcări ale încetării focului în regiunile Donetsk și Luhansk. Numărul include 5.862 de explozii, 1.830 de muniții zburătoare nedeterminate, 179 de focuri de bot, 72 de rachete, precum și cel puțin 8.884 de explozii și focuri. 

Din 27 iulie 2020, un armistițiu privind încetarea complete a focului este în vigoare oficial în Donbas. În acest timp, însă, bombardamentele nu au încetat, dar numărul lor s-a redus. În același timp, în ultimele săptămâni a fost observată o agravare a situației din zona de conflict.