Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Imagini din satelit: Desfășurarea trupelor…

Imagini din satelit: Desfășurarea trupelor militare în Belarus, lângă granița cu Ucraina

Sursa foto: Unian

Compania de tehnologie spațială Maxar a publicat imagini care arată o nouă desfășurare a trupelor militare în Belarus, lângă granița cu Ucraina. În imagini se vede acumularea tehnicii și trupelor în apropierea satului Dublin din regiunea Gomel, transmite unian.net.. Pozele sunt datate din 18 martie, dar publicate abia astăzi. 

Tot azi, câțiva oficiali americani și NATO au declarat pentru CNN că „Belarus s-ar putea alătura „în curând” Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei.

Și Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că este destul de mare amenințarea unei ofensive din Republica Belarus în direcția Volîn.

Potrivit sursei citate, Belarus nu participă oficial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, însă armata rusă folosește teritoriul Republicii Belarus pentru a transporta soldații și tehnica militară, dar și pentru a lansa rachete pe teritoriul Ucrainei. 

Există, de asemenea, informații că spitalele din Belarus tratează soldați răniți în luptele de pe teritoriul Ucrainei, motiv pentru care unele instituții medicale au încetat să acorde asistență cetățenilor belaruși, mai scrie unian.net.

A 27-a zi de război în Ucraina a început cu explozii puternice în Harkov. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina