Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Igor Lebedev, fiul fostului politician…

Igor Lebedev, fiul fostului politician rus Vladimir Jirinovski, și-a schimbat identitatea

Sursa foto: Baza

Igor Lebedev, fiul fostului politician rus Vladimir Jirinovski, ex-vicepreședinte al Dumei de Stat, și-a schimbat numele, prenumele și patronimicul în Garcia David Aleksandrovici, scrie publicația Baza, care a intrat în posesia unui act de identitate.

Presa rusă scrie că sancțiunile UE impuse împotriva fiului lui Jirinovski în 2014 ar fi putut determina o astfel de schimbare. Lebedev a intrat în posesia unui pașaport nou, în 2021, la zece zile după ce și-a anunțat public retragerea din politică.

Conform sursei citate, Igor Lebedev ar urma să se mute definitiv în Europa. Acesta deține zeci de proprietăți imobiliare în Spania.

„Schimbarea numelui și a prenumelui este o practică destul de frecventă în rândul persoanelor care doresc să își ascundă trecutul, să șteargă informațiile despre activitățile lor anterioare, să își spele reputația și să înceapă viața cu o tabula. De exemplu, astfel de cazuri apar atunci când este vorba de o schimbare de putere: persoane care au deținut funcții înalte se confruntă cu persecuții în țara lor de origine, se mută în alte țări și își schimbă numele”, susține Ilia Shumanov, directorul general al Transparency International Rusia.

La sfârșitul lunii februarie, autoritățile UE au pus pe lista de sancțiuni 351 de deputați din Duma de Stat a Rusiei, pentru că au votat în favoarea unui apel adresat de președintele rus Vladimir Putin de a recunoaște republicile populare Donețk și Lugansk.

Ulterior, pe 24 martie, Ministerul de Finanțe al SUA a impus restricții asupra mai multor parlamentari ruși. Niciuna dintre liste nu l-a inclus pe liderul Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, care la acel moment se afla în spital, luptându-se cu complicațiile provocate de coronavirus. Unul dintre cei mai înverșunați critici ai Occidentului și cel care a prezis data de începere a „operațiunii speciale” în Ucraina a murit pe 6 aprilie.