Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Geografia, punctul slab al ministerului…

Geografia, punctul slab al ministerului Român de Externe

Un caz diplomatic stupid s-a întâmplat ieri, 9 martie la Bucureşti. Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, i-a înmânat omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broşură pe a cărei copertă este imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei. Potrivit mediafax.ro la finalul intervenţiei sale din conferinţa comună de presă cu ministrul de Externe german, Aurescu, a prezentat o broşură realizată cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania. Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

„În încheiere vreau doar să vă prezint, cu ocazia aniversării celor 135 de ani de relaţii diplomatice, acest material de presă foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier şi care prezintă în imagini, istoria relaţiilor diplomatice româno-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastră comună şi care arată cât de intense sunt, mai ales în ultimii ani, contactele dintre ţările noastre”, a precizat Bogdan Aurescu.

Broşura a fost relizată cu ajutorul agenţiei de presă Agerpres, ulterior reprezentanţii acestei instituţii media şi-au recunoscut greşeala şi au cerut scuze publice.