Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Franța lansează „permisul de sănătate”…

Franța lansează „permisul de sănătate” pentru accesul în majoritatea muzeelor și cinematografelor

Foto: BBC

Un „permis de sănătate” a intrat în vigoare în Franța, pe fondul unui nou val de infecții cu noul coronavirus. De miercuri, 21 iulie, francezii au nevoie de dovada vaccinării, de un test negativ la noul coronavirus sau vindecarea de COVID pentru accesul în majoritatea muzeelor ​​și cinematografelor, scrie BBC.

Ulterior, parlamentarii francezi vor dezbate subiectul cu privire la extinderea normei impuse pentru luna august, pentru intrarea în cafenele, restaurante și centre comerciale.

Potrivit sursei citate, decizia vine la doua zi după ce ministrul Sănătății, Olivier Véran, a anunțat 18 000 de noi infecții în doar 24 de ore. Săptămâna trecută fiind înregistrate 7000 de cazuri de COVID-19.

„Nu am mai văzut acest lucru până acum”, a declarat ministrul Sănătății, pentru Adunarea Națională, spunând că Delta a condus la creșteri mult mai mari în cazuri decât variantele anterioare, precum cele observate pentru prima dată în Marea Britanie sau Africa de Sud.

Președintele franez, Emmanuel Macron, a anunțat lansarea unui „permis de sănătate” la începutul acestei luni, precum și vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății. 

Deciziile lui Macron s-au dovedit a fi controversate, scrie BBC. Nemulțumirile împotriva noilor reguli impuse în Franța privind pandemia de COVID-19, au scos mai mulți manifestanți în stradă, vandalizând două centre de vaccinare.

„Dictatura sănătății” așa o numesc protestatarii în Franța.