Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fotbal pe timp de război:…

Fotbal pe timp de război: În Ucraina începe campionatul intern de fotbal, chiar dacă țara este în plin război cu Rusia

În ciuda războiului, oficialii ucraineni au decis: noul sezon al campionatului naţional de fotbal se va relua la 23 august, scrie lefigaro.fr.

Anterior, Ministrul Tineretului şi Sportului din Ucraina, Vadim Hutţait, a anunţat, pe contul personal de Facebook faptul că în ziua de 23 august va începe o nouă ediţie a campionatului ucrainean de fotbal.

Ministrul a precizat că meciurile se vor disputa pe teritoriul Ucrainei, dar fără spectatori şi cu respectarea regulilor de securitate instituite prin lege.

„În timpul raidurilor aeriene, meciurile vor fi întrerupte, iar jucătorii, oficialii şi personalul care deserveşte bazele sportive trebuie să intre rapid în adăposturi”, a declarat Vadim Hutţait.

O mare parte a stadioanelor şi a bazelor sportive ucrainiene au fost distruse sau afectate în timpul războiului declanşat de invazia rusă, în luna februarie. Numeroşi fotbalişti străini angajaţi la echipele ucrainiene au părăsit ţara în ultimele luni.

Războiul în Ucraina a ajuns în a 178-a zi. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.