Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Finlanda închide granița pentru turiștii…

Finlanda închide granița pentru turiștii ruși: „Intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă și studii va fi în continuare permisă”

Finlanda își va închide granița pentru turiștii ruși de la miezul nopții, pe 30 septembrie, ceea ce se așteaptă să ducă la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a anunțat joi guvernul, transmite Reuters.

„Restricțiile vor intra în vigoare mâine, vineri, și vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Decizia vizează, în general, prevenirea completă a turismului rusesc în Finlanda și a tranzitului aferent prin Finlanda”, a anunțat ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto.

Anunțul făcut de ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto vine după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, care i-a determinat pe ruși să părăsească țara.

Este de așteptat ca această măsură să ducă la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a declarat Haavisto într-o conferință de presă.

Intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă și studii va fi în continuare permisă, a adăugat ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto.

În ultimele zile, peste 40 000 de ruși au trecut granița dintre Rusia și Finlanda.

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Federația Rusă. Ulterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a spus că urmează să fie recrutați 300 de mii de rezerviști – cetățenii care au efectuat serviciul militar și au „experiență relevantă”.

De atunci, mii de ruși au părăsit țara de frică să nu fie trimiși pe frontul din Ucraina. Rușii pleacă în Georgia, Kazahstan, Kârgâstan și alte țări care le permit accesul pe teritoriul lor.

VIDEO Rușii trec granița pe jos în Georgia pentru a scăpa de mobilizarea anunțată de Putin