Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Federația Rusă a atacat Odesa…

Federația Rusă a atacat Odesa din avioane: rușii ar putea folosi rachete hipersonice – OK „Sud”

Marți seara, 19 iulie, rușii au bombardat din nou Odesa. Autoritățile ucrainene au anunțat că armata rusă a lovit zona din aviație și ar putea folosi rachete hipersonice. Informațiile se conțin într-un nou raport publicat de Comandamentului Operațional „Sud”.

„Da, ocupanții ruși și-au mărit bombardamentele. Aceștia au „cutreierat” din nou în Nikopol, Velika Kostroma, Mykolaiv și în alte așezări din sudul Ucrainei. Situația din zona operațională este destul de complexă, dinamică și tensionată, a remarcat CO „Sud”. Cu toate acestea, armata noastră o controlează complet. Bombardamentele inamicului indică faptul că rușii încearcă să câștige un punct de sprijin și să țină liniile ocupate”, se menționează în raport.

Autoritățile ucrainene susțin că rușii au folosit avioane Su-35 pentru a lansa rachete asupra regiunii Odesa.

„Una dintre rachete, probabil Kh-59, a fost distrusă de forțele de apărare antiaeriană, a doua a lovit o clădire de depozit abandonată”, a adăugat Comandamentul Operațional. 

Un incendiu a izbucnit în depozitul lovit de rachetă. Salvatorii au reușit să controleze rapid focul.

Noaptea trecută nu a existat nicio alertă aeriană în Odesa după miezul nopții.

Armata rusă a tras noaptea, de luni spre marți, din nou, cu rachete în regiunea Odesa. Șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Acest lucru a fost raportat de Comandamentul Operațional „Sud”.

Luni, 18 iulie, de dimineață, alte trei rachete au fost lansate de ruși din Marea Neagra asupra regiunii Odesa.