Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozii și incendii în regiunea…

Explozii și incendii în regiunea Lvov: O rachetă a fost distrusă, alta a lovit gara feroviară „Krasnoie”

În dimineața zilei de luni, 25 aprilie, regiunea Lvov a devenit ținta rachetelor rusești. Șeful administrației militar-civile din regiune Lvov, Maxim Kozițki a scris pe Telegram că apărarea aeriană a reușit să distrugă o rachetă.

O altă rachetă a lovit gara feroviară „Krasnoie”, mai spune Maxim Kozițki. Deocamdată nu se cunoaște nimic despre posibilele victime.

Ce s-a întâmplat luni dimineața în Lvov:

Mai întâi locuitorii din regiunea Lvov au auzit explozii, iar apoi a început să apară fum pe cer deasupra regiunii. Mai târziu, Kozițki a scris că toți oamenii trebuie să stea în adăposturi, pentru că a început să lucreze apărarea antiaeriană.

Apoi, autoritățile din regiune au anunțat despre incendii în Zolochev. Potrivit lui Kozițki, situația este sub control, dar locuitorii din regiunea Lvov trebuie să rămână în adăposturi.

După aceea, Kozițki a anunțat că în urma unei lovituri cu rachete, a avut loc o explozie la gara feroviară „Krasnoie”. La fața locului lucrează salvatorii.

Tot în dimineața zilei de luni, autoritățile ucrainene au anunțat despre explozii în regiunea Vinnița. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat. Oamenii sunt rugați să stea în adăposturi.

Luni, 25 aprilie, este a 61-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse au continuat bombardamentele asupra regiunilor de est ale Ucrainei și duminică, pe 24 aprilie, când creștinii ortodocși din Rusia și Ucraina sărbătoresc Învierea Domnului. Astfel, duminică, trupele ruse au distrus cel puțin șapte case din regiunea Lugansk. În Donețk, în urma bombardamentelor ruseștii au murit cinci oameni, printre care și doi copii de 5 și 14 ani.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61.