Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Dăncilă, candidatul PSD la alegerile…

Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale: Pot să demonstrez că țara poate avea un președinte femeie

Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a fost aleasă candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din România. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier, notează Digi24.

Viorica Dăncilă a spus că voturile au fost exprimate ținându-se cont de părerile tuturor organizațiilor județene.

„Sunt convinsă că fiecare coleg, va fi foarte implicat, că PSD are puterea să câștige aceste alegeri… Voturile au fost exprimate pentru mine, ca să pot reprezenta partidul la prezidențiale. E un vot care mă onorează și mă responsabilizează. Am încredere în mine, în colegii mei, că vom câștiga aprecierile românilor, că vom crea un val de încredere la nivel național”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat că are șanse în fața lui Klaus Iohannis și că românii pot vedea că ar putea avea primul președinte femeie.

Cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohannis, pentru că am demonstrat că pot fi președintele tuturor românilor. Am demonstrat că eu caut consensul, echilibrul și cred că de acest lucru au nevoie românii. Cred că perioada în care împărțim românii în partidul meu și alte partide, în Guvernul meu și alte guverne, trebuie să înceteze. Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetățeni, și nu prin jigniri sau violență verbală. Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un președinte poate fi al tuturor românilor și că țara poate avea un președinte femeie. Dacă am demonstrat că pot face performanță cred că românii pot vedea că pot avea primul președinte femeie”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament, întrebată dacă are șanse mai mari ca Iohannis să câștige prezidențialele.

Alegerile prezidențiale din România vor avea loc în 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin.