Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coronavirus în Italia: 56,6% dintre…

Coronavirus în Italia: 56,6% dintre persoanele decedate au avut vârsta de peste 80 de ani

brusselstimes.com

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate din Italia, analiza celor peste 8 mii de cazuri pozitive din regiune cu noul virus COVID-19 arată că cel mai afectat grup de vârstă al persoanelor testate pozitiv, 76,6%, este cel al pacienților de peste 50 de ani. Totodată, vârsta medie a persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este de 65 de ani.

Studiul arată că din cele 8 342 de cazuri de coronavirus, confirmate în Italia până la 9 martie, doar 1,4% au afectat persoane sub vârsta de 19 ani, 22% de cazuri revin grupului de vârstă 19 – 50 de ani, iar restul, peste 70 de ani.

Institutul mai precizează că statisticile arată că 62,1% dintre cei diagnosticați sunt bărbați. Totodată, analiza confirmă că 56,6% dintre persoanele decedate au avut peste 80 de ani, iar în două treimi din cazuri persoanele au avut 3 sau mai multe boli cronice.

„Aceste date confirmă faptul că toate grupele de vârstă contribuie la răspândirea infecției și, din păcate, cele mai grave efecte sunt asupra persoanelor de vârstă fragilă. Să renunți la o petrecere sau un aperitiv cu prietenii, să nu părăsești zona în care locuiești și să renunți la întoarcerea acasă este o datorie de a-ți proteja sănătatea și cea a altora, în special cea mai fragilă”, precizează Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior de Sănătate.

Institutul a mai concluzionat din analiza efectuată că 10% din cazurile confirmate au fost asimptomatice. În 5% au fost raportate puține simptome caracteristice, în 30% din cazuri – simptome ușoare, 31% sunt simptomatice, 6% dintre cazuri au fost cu simptome severe și 19% – critice.