Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   CIT: Rusia îi transferă în…

CIT: Rusia îi transferă în Crimea pe „militarii din Pskov”, care sunt cunoscuți după Donbass-2014

Grupul independent de investigații Conflict Intelligence Team (CIT) a anunțat despre transferul la frontiera ucraineană al diviziei de gardă de asalt aerian 76, cunoscute drept „militarii din Pskov”. Anunțul a fost făcut pe site-ul organizației, anunță Novosti Donbassa.

Pe 4 aprilie, pe TikTok a fost publicat un video, în care se vede o platformă feroviară cu o instalație de artilerie autopropulsată „Nona-S”, care este în serviciul trupelor aeriene. După ce am verificat numărul platformei prin intermediul serviciului gdevagon, am constatat că aceasta se deplasează de la stația „Cereoha”, Regiunea Pskov, spre stația „Simferopol-Gruzovoi”, se spune în mesaj.

Echipa de investigație a aflat că în calitate de expeditor și destinatar al mărfii este indicată unitatea militară 07264 – divizia de gardă de asalt aerian 76. Regimentul de gardă 104 de asalt aerian este staționat tocmai în satul Cereoha, de unde a și pornit trenul din video.

Luând în considerare unele detalii, de exemplu, grămezile de lemn rotund pe lângă căi ferate, noi presupunem că acest video a fost înregistrat anume la stația „Cereoha”, în timpul încărcării trenului”, spun reprezentanții organizației.

În afară de războiul din Cecenia, divizia 76 este cunoscută pentru faptul că a suportat pierderi în timpul conflictului din estul Ucrainei în vara anului 2014.

Serviciul de informații militare al Ucrainei a aflat despre faptul că Rusia s-ar pregăti pentru provocări la scară largă împotriva Ucrainei, inclusiv invazia în interiorul țării. Din informațiile Direcției generale de informații a Ministerului de apărare al Ucrainei, Federația Rusă finalizează pregătirea unui set de activități cu scop de a sili Ucraina să vină cu un răspuns militar la acțiunile ostile ale forțelor de ocupare pe linia de contact.

Comandantul-șef al Forțelor armate ale Ucrainei, general-colonelul Ruslan Homciak, a declarat că Rusia menține două corpuri de armată în alertă pe teritoriul anumitor regiuni din Donbass, care sunt totodată pregătite pentru a fi transferate în regiunea Rostov.