Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   China: Prezenţa coronavirusului, descoperită pe…

China: Prezenţa coronavirusului, descoperită pe ambalaje de fructe de mare

Autorităţile din China au descoperit prezenţa noului coronavirus pe ambalaje de fructe de mare congelate importate şi transportate din oraşul port Dalian, care s-a confruntat recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de Reuters și Agerpres.

Virusul a fost descoperit pe suprafaţa exterioară a ambalajelor cu fructe de mare congelate achiziţionate de trei companii din Yantai, un oraş-port din provincia estică Shandong.

Autorităţile guvernamentale din oraşul Yantai au declarat într-un comunicat că fructele de mare proveneau dintr-un transport de bunuri importate aduse în Dalian, însă nu au precizat originea acestuia.

În luna iulie, autorităţile vamale din Dalian, un important port din provincia nord-estică Liaoning, au descoperit prezenţa coronavirusului pe ambalaje de creveţi congelaţi importaţi din Ecuador, China suspendând ulterior importurile de la trei producători de creveţi din această ţară.

Se crede că noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului trecut într-o piaţă în care erau comercializate fructe de mare şi animale sălbatice din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei.

O parte din fructele de mare achiziţionate de cele trei companii din Yantai au fost procesate pentru export, în timp ce restul au fost depozitate şi nu au ajuns încă pe piaţă, au indicat autorităţile guvernamentale din Yantai.

Întrebat dacă fructele de mare procesate au fost exportate, un membru al personalului din cadrul unei unităţi din Yantai care gestionează răspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat să ofere mai multe informaţii la solicitarea Reuters, indicând comunicatul emis de conducerea oraşului Yantai.

Produsele au fost sigilate de autorităţi, a precizat conducerea oraşului adăugând că toate persoanele care au manipulat marfa au fost plasate în carantină şi au avut rezultatele negative la testul pentru depistarea coronavirusului.

Cel mai recent focar de coronavirus din oraşul Dalian a început la sfârşitul lunii iulie, primul caz fiind cel al unei persoane care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare, notează Reuters. Până la 9 august, Dalian a raportat în total de 92 de cazuri de infectare.

Sursa: Reuters, Agerpres