Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Averea președintelui Zelenski: Apartamente în…

Averea președintelui Zelenski: Apartamente în Kiev, vilă în Italia și camere de hotel în Georgia

Foto: kyivpost.com

Conform declarației de avere pentru 2018, noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, are în proprietate mai multe apartamente, vile și automobile, iar venitul său pentru anul precedent s-a ridicat la peste 4 milioane de hrivne (echivalentul a circa 160 de mii de dolari).

Hromadske scrie că noul președinte al Ucrainei deține o casă de locuit cu o suprafață de 353 m2, în regiunea Kiev, la care se mai adaugă un teren și trei apartamente în Kiev. Soția lui Zelenski este și ea proprietara unui apartament în Kiev, dar și unui alt apartament în Crimeea.

Noul președinte al Ucrainei mai declară și un apartament în Marea Britanie, cu o suprafață de 91,9 m2, pe care Zelenski îl închiriază împreună cu soția sa. Averea președintelui Ucrainei mai numără și o vilă în Italia, cu o suprafață de 413 metri pătrați.

Zelenski și soția sa mai dețin și 5 camere de hotel în Georgia, care sunt încă în construcție, dar și două automobile (un Range Rover și un Mercedes Benz S 200).

Anul precedent Zelenski a câștigat 4,2 milioane de hrivne de la locul de muncă de bază (echivalentul a 159 de mii de dolari), la care se mai adaugă alte 5,5 milioane de hrivne (echivalentul a 208 dolari). Soția lui Zelenski declară la rândul său un venit de 4,9 milioane de grivne (185 mii dolari). Cei doi soți sunt beneficiarii finali și a mai multor companii.

În cadrul celui de-al doilea tur pentru alegerile prezidențiale din Ucraina, pentru Zelenski și-au dat votul 73,22% dintre votanți, în timp ce contracandidatul său, Petro Poroșenko, a acumulat 24,45% dintre voturi.

Foto: kyivpost.com