Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene au dispus interdicție…

Autoritățile ucrainene au dispus interdicție de circulație în regiunea Odesa: „Există amenințarea unui atac cu rachete”

Sursa foto: Reuters

Autoritățile ucrainene au dispus interdicție de circulație în regiunea Odesa din motiv că „există amenințarea unui atac cu rachete”. Decizia vine în urma atacului cu rachete asupra gării feroviare din Kramatorsk, regiunea Donețk, unde 50 de persoane au fost ucise și alte 98 au fost rănite.

Potrivit Administrației Militare Regionale Odesa, interdicția intră în vigoare sâmbătă, 9 aprilie, ora 21:00 și va dura până luni, 11 aprilie, ora 06:00.

În perioada respectivă, va fi interzisă ieşirea pe străzi sau în locuri publice fără permisiuni speciale.

„Având în vedere evenimentele care au avut loc în Kramatorsk, regiunea Donețk, unde 50 de oameni au fost uciși și 98 au fost răniți în urma atacurilor cu rachete asupra stației, există amenințarea unui atac cu rachete în Odesa, pe 10 aprilie. Fac apel la locuitorii din Odesa și locuitorii regiunii să trateze restricțiile impuse cu înțelegere și să nu le încalce. Astfel de măsuri sunt necesare, în primul rând, pentru siguranța dvs., acest lucru vă va salva viața, deoarece consecințele pot fi fatale”, a spus președintele Administrației Militare Regionale Odesa, Maxim Marchenko.

Atacul rusesc asupra gării feroviare din Kramatorsk

Pe 8 aprilie, trupele ruse au lansat două rachete asupra gării feroviare din Kramatorsk, regiunea Donețk.

Potrivit șefului regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, în timpul loviturii cu rachete, mii de oameni se aflau la gară, deoarece de acolo locuitorii din Donbas sunt evacuați în zone mai sigure.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a denunțat „un rău fără limite” dezlănţuit de Rusia, în urma unui atac cu rachetă la Gara din Kramatorsk, prin care se evacuează civili.

Numărul victimelor atacului cu rachete asupra gării feroviare din Kramatorsk a crescut până la 50 de persoane.