Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene anunță despre crearea…

Autoritățile ucrainene anunță despre crearea a nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor

Irina Vereșciuk a anunțat sâmbătă, 16 aprilie, că au fost create nouă coridoare umanitare pentru a evacua civili, inclusiv pentru mașini particulare dinstre Mariupol, portul la Marea Azov, asediat de forțele ruse, transmite Agerpres.

Vereşciuk a menţionat într-o declaraţie că cinci dintre cele nouă coridoare umanitare sunt în zona Lugansk, din estul ţării.

Cel puţin doi civili au fost ucişi şi patru răniţi în atacuri comise de forţele militare ruse în Ucraina, au anunţat sâmbătă dimineaţă autorităţi locale.

Guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, a afirmat că o persoană a fost ucisă şi trei rănite în bombardamentele ruse asupra părţii de est a provinciei.

Un gazoduct a fost avariat la Lîsceansk şi Severodoneţk, localitate care a rămas fără apă şi gaze, a scris Gardai pe Telegram.

De asemenea, o persoană a murit şi una a fost rănită în timpul unui atac comis de armata rusă asupra unui sat din apropiere de Poltava, capitala regiunii omonime din centrul Ucrainei, a informat guvernatorul Dmitro Lunin într-o postare pe Telegram.

LIVETEXT/ A 52-a zi de război în Ucraina. Prim-ministra Ucrainei susține că circa 700 de militari și peste o mie de civili ucraineni s-ar afla în captivitate în Rusia