Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Franța le recomandă…

Autoritățile din Franța le recomandă cetățenilor să poarte din nou măști în zonele aglomerate

Sursa foto: Reuters

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști în zonele aglomerate, în special în transportul public, în condițiile în care Franța trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19 alimentat de noi variante ale virusului, a declarat ministra Sănătății, Brigitte Bourguignon, transmite Reuters.

„Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar le cer francezilor să își pună masca în transportul public”, a declarat ea, adăugând că este o „datorie civică” să facă acest lucru. Totodată, ea a menționat că măștile ar trebui să fie purtate din nou și în alte zone închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

Franța a raportat 17.601 infecții cu coronavirus luni, 27 iunie, cea mai mare cifră pentru o zi de luni din 18 aprilie.

În urmă cu cinci zile, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franța, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, la fel ca și alte țări europene, adăugând atunci că este personal în favoarea reintroducerii obligativității purtării măștilor de protecție în transportul public.

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media mobilă pe șapte zile a cazurilor noi zilnice fiind mai mult decât cvadruplată între cifra de 17.705 din 27 mai și cea de luni, de 71.018.

Numărul de persoane spitalizate infectate cu virusul COVID-19 a scăzut la 18 iunie la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, de 13.876, dar de atunci a crescut cu 1.223, ajungând la 15.099, un maxim al ultimelor patru săptămâni.

Marți, numărul deceselor COVID-19 din Franța a crescut cu 48, ajungând la 149.406.