Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Anunțul companiei Națională de Generare…

Anunțul companiei Națională de Generare a Energiei Nucleare „Energoatom” din Ucraina în legătură cu funcționarea centralelor nucleare de pe teritoriul ucrainean

Nu există încălcări ale condițiilor de funcționare în siguranță ale centralelor nucleare din Ucraina, relatează serviciul de presă al Întreprinderii de stat „Compania Națională de Generare a Energiei Nucleare „Energoatom”.

Începând cu ora 09:00, miercuri, 2 martie, centralele nucleare din Ucraina funcționează în siguranță și stabil, transmite serviciul de presă al NNEGC Energoatom.

Se observă că capacitatea actuală a tuturor celor patru centrale nucleare ucrainene asigură volumele necesare de producție de energie electrică pentru nevoile țării.

În contextul legii marțiale și al agresiunii ruse pe scară largă, Energoatom și-a înăsprit controlul și a determinat prioritatea exclusivă a securității instalațiilor nucleare față de toate celelalte.

Nu există încălcări ale condițiilor de funcționare în siguranță. Radiațiile, focul și condițiile de mediu la centralele nucleare și teritoriile adiacente nu s-au schimbat și se încadrează în limitele standardelor actuale”, anunță NNEGC Energoatom.

Compania Națională de Generare a Energiei Nucleare „Energoatom” anunță că echipamentele principale ale compartimentelor reactoare ale unităților electrice, spațiile și clădirile centralelor electrice, perimetrele ariilor protejate și teritoriilor adiacente, precum și instalațiile critice ale CNE din afara ariilor lor protejate sunt sub supraveghere și control sporit.