Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   VIDEO/ Obligațiunile guvernamentale locale -…

VIDEO Obligațiunile guvernamentale locale – modele de succes și lecții învățate

În cadrul proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale – ca măsură de sporire a autonomiei locale” implementat cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, Centrul Analitic „Expert-Grup” și-a propus să ofere suport Autorităților Publice Locale (APL) în folosirea acestui instrument financiar pentru realizarea proiectelor de dezvoltare locală.

Pe durata proiectului, o serie de localități au beneficiat de asistență și instruire în ceea ce privește emisiunea obligațiunilor municipale. Primăriile orașului Ceadîr-Lunga, or. Sîngera și mun. Chișinău au lansat și realizat aceste obligațiuni municipale, prin intermediarul financiar Victoriabank și Moldova AgroindBank, cu scopul de a utiliza resursele financiare pentru proiecte de infrastructură.

Materialul video a fost realizat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în cadrul proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale – ca măsură de sporire a autonomiei locale”, finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.