Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Pensionarii și beneficiarii de alocații…

Pensionarii și beneficiarii de alocații sociale, care au un venit lunar mai mic de 5 mii de lei, vor primi, din 1 octombrie, un ajutor unic de 1 500 de lei. Hotărâre aprobată de Guvern – DOC

Foto: CNAS

Peste 660 000 de oameni, beneficiari de pensii și alocații sociale de stat stabilite până la 1 octombrie 2022, vor primi un ajutor unic de 1500 de lei. O hotărâre în acest sens a fost adoptată, pe 23 septembrie, la ședința Guvernului.

Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, este destinată persoanelor domiciliate în R. Moldova, care beneficiază de pensii și alocații de stat cu un cuantum lunar mai mic de 5 000 de lei și are drept obiectiv susținerea pensionarilor cu venituri mici în contextul crizelor actuale.

Ajutorul unic va fi acordat din 1 octombrie, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat și va putea fi ridicat până la finele anului 2023, anunță Executivul.

„În acest scop, din bugetul de stat a fost alocat aproape un miliard de lei, suma fiind prevăzută în rectificarea bugetară”, anunță Executivul.