Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Pe mai multe sectoare de…

Pe mai multe sectoare de drumuri naționale vor fi instalați circa 7 km de parapete metalice. Valoarea investiției – 8,5 milioane de lei

Sursa foto: ASD

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunțat licitație publică pentru achiziționarea și montarea parapetelor metalice pe mai multe sectoare de drumuri naționale, în scopul „creșterii siguranței rutiere și fluidizării traficului”. Valoarea investiției este de peste 8,5 milioane de lei.

Potrivit ASD, urmează a fi instalate circa 7 km de parapete metalice de protecție la Călărași, Ungheni, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Orhei, Ștefan-Vodă, Căușeni, Șoldănești.

„Parapetul metalic a sistemelor de siguranță rutieră este prin definiție un dispozitiv de protejare a vehiculelor, împotriva ieșirilor de pe platforma drumurilor, montat pe acostament sau mediana drumului, pentru separarea sensurilor de circulație și ghidarea optică a vehiculelor în trafic pe zonele periculoase de drum. Acestea și-au demostrat eficacitatea, astfel vom crește utilizarea lor pe rețeaua de drumuri naționale.

Valoarea totală estimată a achiziției: 8 552 000,00 MDL (fără TVA). Termenul de garanție a lucrărilor și serviciilor de proiectare – 1 an de la data recepției la terminarea lucrărilor. Data limită de depunere a ofertelor: 23.05.2023, 10:00”, anunță ASD.